Τμήμα Δ

Τμήμα Δ’

Στατιστικής, Τεκμηρίωσης και Υποστήριξης

δα) Η συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, σε ετήσια και μακροχρόνια βάση, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Διεύθυνσης και τις ανάγκες διαφάνειας και δημοσιότητας.

δβ) Η ευθύνη για την ορθή λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων της Διεύθυνσης.

δγ) Ο σχεδιασμός νέων πληροφοριακών συστημάτων, τροποποιήσεων και επεκτάσεων υπαρχόντων, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

δδ) Η ευθύνη για την σύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων με τρίτα συστήματα και η πρόταση, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, νέων διεπαφών.

δε) Η μέριμνα για τη λειτουργία γραφείου υποστήριξης (helpdesk) για την υποστήριξη των χρηστών των πληροφοριακών συστημάτων της Διεύθυνσης.

δστ) Η μέριμνα για την κατάρτιση και εκπαίδευση στελεχών της Διεύθυνσης, αλλά και των αρμοδίων φορέων, για θέματα του ΠΔΕ μέσω σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων.

δζ) Ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των ενεργειών Τεχνικής Υποστήριξης, εθνικής και συγχρηματοδοτούμενης, της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων,

ως τελικού δικαιούχου των σχετικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

δη) Ο προσδιορισμός των έργων, που απαιτούνται για την υποστήριξη των αρμοδιοτήτων τους, όπως μελέτες, έρευνες και εμπειρογνωμοσύνες.

δθ) Η οργάνωση και παρακολούθηση της υλοποίησης των ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας, όπως ανάθεσης μελετών και ερευνών, και η τήρηση των φακέλων τους με όλα τα στοιχεία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου τους.