Τμήμα Α

Τμήμα Α’

Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων

αα) Η εισήγηση του ετήσιου και μεσοπρόθεσμου προϋπολογισμού και προγραμματισμού του ΠΔΕ, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

αβ) Η επικοινωνία με τους φορείς του ΠΔΕ και η συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων για την επίτευξη του ορθού προγραμματισμού.

αγ) Η σύνταξη της ετήσιας εγκυκλίου οδηγιών για την κατάρτιση του ΠΔΕ, στο πλαίσιο του ετήσιου και του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού, καθώς και των εγκυκλίων οδηγιών, προς τους φορείς για την ορθή εκτέλεση

του ΠΔΕ.

αδ) Η παρακολούθηση του θεσμικού πλαισίου, που διέπει το ΠΔΕ και η εισήγηση της έκδοσης κανονιστικών πράξεων, για τη λειτουργία του και τη βελτίωσή του.

αε) Η διαμόρφωση της εισηγητικής έκθεσης του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων για την κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού και η αποστολή των σχετικών εισηγήσεων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

αστ) Η παρακολούθηση της εξέλιξης των εσόδων του ΠΔΕ σε μηνιαία βάση.

αζ) Η παρακολούθηση της εξέλιξης των αιτημάτων, που υποβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές προς την ΕΕ, για τη συγχρηματοδότηση προγραμμάτων και έργων ΠΔΕ, μέσω κάθε πηγής χρηματοδότησης, μεταξύ των οποίων Ταμεία ΕΕ, Χρηματοδοτικά Μέσα (όπως «Συνδέοντας την Ευρώπη» - «Διευκολύνσεις»), σύμφωνα μετο ενωσιακό δίκαιο.

αη) Η σύνταξη του οικονομικού απολογισμού της εκτέλεσης του ΠΔΕ του προηγούμενου έτους, και της απορρόφησης των σχετικών πόρων και η σύνταξη σχετικής εισηγητικής έκθεσης.

αθ) Η διαμόρφωση των εκτιμήσεων για την πορείαεκτέλεσης του ΠΔΕ, σε ό,τι αφορά στα έσοδα και τις δαπάνες και η σύνταξη σχετικών αναφορών.

αι) Η χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων του ΠΔΕ, σε συνεργασία με διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

αια) Η συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, έναντι θεσμών της ΕΕ και διεθνών οικονομικών οργανισμών, για τα θέματα προγραμματισμού, προϋπολογισμού και εκτέλεσης του ΠΔΕ.

αιβ) Η σύνταξη προδιαγραφών για τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων της Διεύθυνσης στα θέματα του προγραμματισμού και προϋπολογισμού